28 Mayıs 2012 Pazartesi

Kahvaltı için bir öneri; "Krep"




Bir arkadaşımda bunu "Kaygana" olarak yedim ama herkesin bildiği genel ismi "Krep". Evde ekmek yoksa kahvaltı için eşim hemen bunu ister. Ekmek almaya kim gidecek?


Bu arada Yeşil Çay'ın bir sürü çeşidi çıkmış.Güllü, yaseminli, tarçınlı, limonlu... Ben en çok güllü olanı beğendim.


Krep tarifi ise şöyle;

1 su bardağı (200 ml) süt,
1 su bardağı un,
2 yumurta,
tuz
İstediğiniz kadar; rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir, maydanoz, dereotu, çöreotu ile değişik kombinasyonlar yapabilirsiniz. Malzemeleri mikser ile çırparak hazırlıyoruz. Sıcak tavaya bir miktar sıvı yağ koyup üzerine çok kalın olmayacak şekilde hamurdan tavanın her yerine gelecek şekilde ince bir katman döküyoruz. Çok kalın olunca bana içi pişmemiş gibi geldiği için ince yapmayı tercih ediyorum. ocağın altını ne çok ne de az açıyoruz. Zamanla herkes ayarlayacaktır. Spatula ile çevirerek pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun...

1 yorum:

  1. krepten farkı bol yumurtalı ve maydanozlu oluşu .
    lütfen trabzonlu birilerine sorunuz:)
    yada eşi trabzonlu oan birilerine,:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...