22 Mayıs 2012 Salı

Yoğurt Mayalama

Yoğurt mayalama konusunda sıkıntı çeken arkadaşlara kendimi yöntemimi anlatmaya çalışacağım. Ben de oğlum doğduktan sonra evde yoğurt mayalamayı çok sayıda deneme-yanılma yöntemi sonucunda öğrendim.

1) Daha önceden yaptığım yoğurdun koyu kıvamlı olan kısımlarında kalmamışsa bir süzgecin içine kağıt havlu koyarak süzdürüyorum.

2) 1lt süt için yaklaşık olarak 1 yemek kaşığı yoğurdu kabıma koyup çırpıyorum.

3) Mayalanacak miktarda süt(ben açık süt kullanıyorum) ısıtılır. Benim ölçüm; serçe parmağımı batırıp 8'e kadar sayıyorum, 9 dediğimde parmağım yanmaya başlıyorsa yeteri kadar ısınmış demektir.

4) Sütten azar azar ekleyerek karıştırıyorum.

5) Kapağını kapatıyorum.

6) Polar battaniyenin içine sarıp tezgaha yerleştiriyorum.

7) Alarmı 4 saate kuruyorum.

8) Kalan sütümü "Tantitoni"den aldığım pratik kapakla kapatıp buzdolabına kaldırdım.

9) 4 saatin sonunda kapağı dikkatli bir şekilde kaldırıp kapakta biriken suyu döküp, kapağı kuruluyorum ve kabı sarsmadan buzdolabına yerleştiriyorum.

Katılaştıktan sonra yoğurdumuz yemeye hazır. Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. ne güzel bir yöntem bulmuşşsun..
    okurken bile heyecan bastı:) bilmemki yaparken ne olacak:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...