Yoğurt mayalama konusunda sıkıntı çeken arkadaşlara kendimi yöntemimi anlatmaya çalışacağım. Ben de oğlum doğduktan sonra evde yoğurt mayalamayı çok sayıda deneme-yanılma yöntemi sonucunda öğrendim.
1) Daha önceden yaptığım yoğurdun koyu kıvamlı olan kısımlarında kalmamışsa bir süzgecin içine kağıt havlu koyarak süzdürüyorum.
2) 1lt süt için yaklaşık olarak 1 yemek kaşığı yoğurdu kabıma koyup çırpıyorum.
3) Mayalanacak miktarda süt(ben açık süt kullanıyorum) ısıtılır. Benim ölçüm; serçe parmağımı batırıp 8'e kadar sayıyorum, 9 dediğimde parmağım yanmaya başlıyorsa yeteri kadar ısınmış demektir.
4) Sütten azar azar ekleyerek karıştırıyorum.
5) Kapağını kapatıyorum.
6) Polar battaniyenin içine sarıp tezgaha yerleştiriyorum.
7) Alarmı 4 saate kuruyorum.
8) Kalan sütümü "Tantitoni"den aldığım pratik kapakla kapatıp buzdolabına kaldırdım.
9) 4 saatin sonunda kapağı dikkatli bir şekilde kaldırıp kapakta biriken suyu döküp, kapağı kuruluyorum ve kabı sarsmadan buzdolabına yerleştiriyorum.
Katılaştıktan sonra yoğurdumuz yemeye hazır. Afiyet olsun...
ne güzel bir yöntem bulmuşşsun..
YanıtlaSilokurken bile heyecan bastı:) bilmemki yaparken ne olacak:))