16 Nisan 2013 Salı

Bed-i Besmele Cemiyeti

 BED-İ BESMELE CEMİYETİ
Çocuğun doğumundan itibaren 4 yıl‚ 4ay‚ 4 gün dolduğunda çocuk için besmele cemiyeti oluşturulurmuş. Hicri olarak hesaplanırsa daha iyi olur. Yaşı geçmiş çocuklarda ihmal edilmemeli onlar içinde bu tür bir cemiyet tertiplenebilir.

Hoca çocuğa adını sorar. Euzü besmele çekip benimle tekrar et diyerek Kelime-i şahadet getirtilir. Çocuk güzel elbiselerle‚ hediyelerle hoş edilir ve evladım ben söyleyeceğim sen tekrar et denirmiş.

Errahman‚errahim... dedirtilip rabbiyesir duası kelime kelime tekrar ettirilip elif‚ be‚ te‚ se‚…şeklinde arap harflerini tekrar ettirerek dualar edilerek tekbirler getirilirmiş.

Sonra hoca efendi elini açıp dua eder. Gelenlere de ikramda bulunarak besmele cemiyeti oluşturulmuş olurmuş. Çocuk İlk besmeleyi babasıyla çekmiş olur başkasına kaptırılmamış olurmuş.

Anne babasının günahını siler. Anne ve babasının hayatı muhakkak düzelir.

Nakleden Mehmet Fatih ÇITLAK 


Ben de oğlumuzun hicri takvime göre 4 yaş 4 ay 4 günlük olduğu günü aylar önceden hesapladım ve 23 Ocak 2013 tarihini unutmamak üzere not düştüm. Oğlumuzun dini eğitimine adım attığı günün Mevlid Kandiline denk gelmesi bizi daha da duygulandırdı. 

Biz bu töreni oğlumun kreşinde din öğretmeni ile beraber gerçekleştirdik. Önce öğretmeni sonra oğlumda onu tekrar ederek önce Kelime-i şehadet, sonra arap harfleri ve en son da Rabbi yessir duasını okuyarak ilim hayatına ilk adımını atmış oldu.


Çok gösterişli bir kutlama yapmak istemedik. Oğlumuzun arkadaşlarına ikram etmek için topkekler yaptım. Bir de küçük sevimli anahtarlık-cüzdan'ların içine minik para çikolatalardan doldurarak oğlumun sınıf arkadaşlarına hediye ettik.

 

Tabii asıl emeği geçen öğretmenlerimizi de unutmadım. Onlara da birer havlu hediye ederek teşekkür ettim.



7 yorum:

  1. Nasıl hesaplarını acaba hicri olarak

    YanıtlaSil
  2. Nasıl hesaplarını acaba hicri olarak

    YanıtlaSil
  3. Her seneden 10 gün geriye alıcaksınız. Yani 4 yas ise 40 gün önceden kutlanicak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen bizim tarihimizi de hesaplayın kimse yapamıyor 29 zilhicce 1435 hicri doğum tarihi

      Sil
  4. 15 Nisan 2014 nasil hesaplanir acaba

    YanıtlaSil
  5. Lütfen bizede yardım edin hesap konusunda 12.10.2015

    YanıtlaSil
  6. 24 kasim 2015 muhammed talha rica etsem hesaplayabilirmisiniz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...