3 Ağustos 2012 Cuma

21 yıllık hasret sona erdi...




21 yıl aradan sonra annem ve babama Kabe'ye gitmek tekrar nasip oldu. Çok heyecanlandılar, yaşın da verdiği bir hassasiyetle bir panik durumu da vardı. Allah nasip ederse Arefe gününe kadar oradalar. Gidişleri de biraz ilginç oldu. Annem yıllardır Umre hayaliyle yaşıyordu. 5-6 ay önce gitmeleri için herhangi bir maddi imkanları olmadığı halde Annem "Ben niyetlendim ve orada giymek için ferace aldım" dedi. Biz de inşallah dedik. 

Ramazandan 1-2 hafta önce beni aradı ve biz Umreye gidiyoruz dedi. Ben de şaşırdım, hayırdır nasıl oldu? dedim. Maddi durumu Allah selamet versin iyi olan bir amcam var. Kendisi ve eşi ile beraber annem ve babamı da götüreceğini söylemiş. Annemler için çok büyük bir sürpriz oldu. İşlemler başladı, pasaportlar çıktı. Ancak amcamın mevcut bir rahatsızlığından dolayı doktoru onun gitmesine izin vermedi. Hepimiz çok üzüldük ama yapacak bir şey yok. Hep derler ya oraya gitmek nasip işidir diye...

Annem ve babamın sabrının sonu selamet oldu. Sağolsun amcam İkram Tur ile Kabe'ye en yakın bir otelde kalacakları bir şekilde bir tur ayarladı. Annemin bacakları rahatsız olduğu için çok uzun süre ayakta kalamıyordu, bu şekilde otelin yakın olması da büyük bir nimet oldu.

Tur görevlisi havaalanında Arabistan telefon hatlarını da verdi. Bu da annemler için büyük bir kolaylık oldu. Oradan alıp bize numarayı iletmeleri zor olabilirdi. Biz burada Internetten Nonoh diye bir programı bilgisayarımıza indirip çok cüz-i bir fiyata onlarla konuşabiliyoruz. Artık android telefonlara da uygulamasını yükleyip telefondan da konuşulabiliyor.

 Bizim vatandaş da çantaları el arabasına yükler yüklemez totişine yer buldu. Ancak bu şekilde rahat edemedi ve altta görüldüğü gibi her şekli denedi.


5 yorum:

  1. kuzen çok sevindim Allah hayirlisiyla gidip hayirlisiyla dönmelerini nasib etsin seninkide abi olmuş Tam maşallah.

    YanıtlaSil
  2. Allah isteyen herkese böyle kısmetler nasip etsin, bizlerede sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Amin Özlem Hanım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Degilmi?. Halit ben :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...